Wim van Tuijl

Uitsnede Wim klein 2Persoonlijke informatie
Ik ben Wim van Tuijl (1955) en sinds 2003 woonachtig in Alphen aan den Rijn. Met veel plezier.  Ik heb 3 zoons, die inmiddels het huis uit zijn. Samen met mijn partner Marjolijn proberen wij de beperkt beschikbare vrije tijd zo goed mogelijk te besteden. Dat doen we vooral met reizen (ik ga graag en regelmatig naar Canada) en door de natuur in te gaan.In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als manager bij de (lokale) overheid. Ik ben bij diverse gemeenten in verschillende delen van het land in allerlei functies werkzaam geweest. Doordat ik al bijna 40 jaar actief ben in gemeenten, ken ik de gemeentelijke overheid goed.

Waarom het CDA
Als echt familiemens zie ik families als het fundament voor onze zorgzame samenleving. Het is belangrijk dat binnen families mensen voor elkaar zorgen en verantwoordelijkheid nemen. Dat wordt als vanzelfsprekend gezien, maar dat is het lang niet altijd. Ik vind het belangrijk dat daar aandacht voor is en het CDA geeft die aandacht! Zeker nu er grote veranderingen op het gebied van zorg en ondersteuning zijn, kan juist het CDA vanuit visie die het heeft over waarden en normen hieraan een grote bijdrage leveren. Daar doe ik graag aan mee.

Ik ben actief in het CDA
Het CDA is als partij voor de samenleving inmiddels stevig in de samenleving verankerd. Ik ben met overtuiging lid van onze partij omdat onze Christendemocratische uitgangspunten en visie voor velen in de samenleving betekenis (kunnen) hebben. Het CDA doet ertoe en dat bewijzen onze bestuurders en onze leden elke dag weer. Niet voor niets staan veel CDA-ers bekend als ‘zorgzame en betrokken’ inwoners. De gemeente Alphen aan den Rijn staat politiek en bestuurlijk voor mooie en uitdagende opgaven op velerlei gebied. Na de gemeentelijke herindeling is de afdeling niet alleen groter, maar ook sterker geworden. Als een van de grootste afdelingen in Zuid-Holland brengt dat verplichtingen met zich mee. Dat kan alleen als we sterk en groot blijven. Als voorzitter van de afdeling draag ik graag mijn steentje bij aan het verwezenlijken van de opgaven waarvoor we staan.