Krachtig debuutdebat van CDA nieuwkomer Jeroen van Gool

Jeroen DAT

CDA pleit voor HBO instelling

Vorige week zaterdag werd nieuwkomers in de Alphense politiek de kans geboden zichzelf te presenteren bij De Alphense Talkshow (DAT).
Tijdens een luchtig debat, onder leiding van Gerrit Willems en Ina de Jong was naast het kennismaken ook plek voor wat inhoudelijke ambities voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekkers Bernadette Wolters (PvdA) en Anouk Noordermeer (VVD) waren het eens dat er om jongeren te behouden meer gedaan moest worden op het gebied van wonen en recreëren. PvdA hecht waarde aan sociale woningbouw, terwijl de VVD juist in wil zetten op woningbouw voor het segment net boven deze sociale woningbouw grens.

In de tweede ronde, met kandidaten Lisette Goddrie (Nieuw Elan), José Huls (GroenLinks) en Jeroen van Gool (CDA) werd er op de discussie met de lijsttrekkers voorborduurd. Zo benadrukte José Huls dat het voor GroenLinks geen optie is om groen in te ruilen voor woningbouw. De Gnephoek is wat hen betreft onbespreekbaar als locatie voor woningbouw. Hierbij werd door Van Gool opgemerkt dat het voor jongeren om meer gaat dan alleen wonen en recreëren. “Uiteindelijk is het van belang dat iedereen hier moet kunnen blijven wonen, of je nu jongere, jong gezin of op leeftijd bent. Voor jongeren is meer belangrijk dan alleen wonen en recreëren. Ook een gedegen opleidingsaanbod en werkgelegenheid moeten op orde zijn”. Zo pleit het CDA voor een dependance van een HBO instelling in onze gemeente. Qua werkgelegenheid gaf Van Gool aan dat Alphen een prettig ondernemersklimaat moet behouden. “Initiatieven als de LiefsFabriek in Hazerswoude, waar twee zussen workshops knutselen geven, moeten we koesteren!”, alsdus Van Gool.

Jeroen van Gool is in 1979 geboren in Den Haag. Op zijn 8e is hij met zijn ouders meeverhuisd naar Hazerswoude-dorp. Tijdens zijn studie Bestuurskunde is hij opnieuw in Den Haag gaan wonen.
Toen hij zijn vrouw leerde kennen is hij met haar in Boskoop gaan wonen en zijn zij daar getrouwd. Inmiddels wonen zij sinds 2008 met veel plezier in Hazerswoude met hun zoon en dochter. Jeroen van Gool is nauw betrokken met de school en sport van de kinderen en actief in de kerk in Hazerswoude.
Jeroen reist voor zijn werk door het hele land als plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging.

Wat Jeroen drijft: “Ik zie in de samenleving een steeds grotere afstand ontstaan tussen links en rechts of tussen ik en zij. Ik zie het CDA als een verbindende middenpartij met oog voor het ‘Wij’. Ik geloof in de leus: “Samen leven met meerwaarde” en zou daar graag een steentje aan bijdragen. En wat is er mooier dan dit te doen in de gemeente waar je zelf woont?”