en de pen is voor……René Vrugt

In de nieuwsbrief Raadspraak van de gemeente Alphen aan den Rijn is in elke uitgave een raadslid aan het woord. Dit keer is het de beurt aan René Vrugt, raadslid CDA Alphen aan den Rijn. René schrijft het volgende:


Ik ben René Vrugt (52), vader van drie mooie dochters (20, 17, 14 jaar oud). Sinds 1990 woon ik in Alphen aan den Rijn en sinds 2012 woon ik met veel plezier aan de Klaverhof, met een prachtig uitzicht op de Zegerplas. Regelmatig doe ik dan ook het bekende “rondje plas”. Ik ben sinds 2002 namens het CDA lid van de gemeenteraad. In het dagelijks leven bij ik werkzaam als Directeur Omgeving, Communicatie en Strategie bij Rijkswaterstaat in Den Haag. Ik zit dus dicht bij de Haagse politiek en heb veel contacten binnen en buiten de organisatie. Geen dag is daarmee hetzelfde.

Ik heb vele interesses, zoals literatuur en theater en besteed graag tijd met goede vrienden. Wandelen is steeds belangrijker geworden als vrijetijdbesteding. Ik doe het graag want het ontspant, is gezond en biedt gelegenheid tot goede gesprekken. Zo heb ik o.a. de eerste helft van het Pieterpad gelopen.

De lokale politiek koos ik omdat het zo dicht bij de burger staat. Democratie is een kostbaar goed en juist lokaal moet je het waarmaken. Als gemeenteraadslid heb je vele mogelijkheden om de welvaart en het welzijn in je gemeente positief te beïnvloeden. In 2018 zit ik liefst 16 jaar in de gemeenteraad.

Bij de komende verkiezingen sta ik niet verkiesbaar. Het is tijd dat een nieuwe generatie CDA-ers het stokje overneemt. En gelukkig zijn er veel nieuwe gezichten beschikbaar. Drie dingen vind ik belangrijk. Ten eerste dat we in de gemeenteraad niet rollebollend met elkaar over de vloer gaan maar dat we besluiten nemen voor de Alphenaren. Ten tweede dat de gemeente financieel gezond is. En ten derde dat het hier veilig en goed wonen is. Alphen aan den Rijn is een prima plek om je thuis te voelen!