CDA stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018 vast. Marjon Verkleij lijsttrekker.


De verkiesbare kandidaten voor het CDA Alphen aan den Rijn :
Van links naar rechts: Hans Démoed, Helma van der Louw. Jeroen van Gool, Pieranna van Rijn, Mark Vermeulen, Vanessa Scholtens, Marjon Verkleij, Kees van Velzen, Johan Wijnhorst, Marco de Goede, Henk Oostdam en Wim van Tuijl.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 oktober heeft het CDA de kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Marjon Verkleij neemt als lijsttrekker de eerste plaats in.

Op plaats 2 staat huidig wethouder Kees van Velzen, op nummer 3 zittend raadslid Helma van der Louw uit Boskoop. Op plaatsen 4 en 5 staan commissielid Vanessa Scholtens en raadslid Mark Vermeulen. Met de nieuwe kandidaten Johan Wijnhorst uit Alphen aan den Rijn, Jeroen van Gool uit Hazerswoude-Dorp, Henk Oostdam en Pieranna van Rijn, beiden uit Boskoop en Ronald Hendricx uit Alphen aan den Rijn vormen zij samen de eerste 10 kandidaten.

De eerste 13 kandidaten hebben zich verkiesbaar gesteld. De overige kandidaten nemen een niet-verkiesbare plaats in. Van de huidige fractie keren Joost van Beek, Jos Ensink en René Vrugt niet meer terug. Zij staan op een onverkiesbare plaats op de lijst. Ook huidig wethouder Han de Jager staat op een onverkiesbare plaats.

Het CDA in Alphen aan den Rijn heeft een lijst met 50 kandidaten vastgesteld, het maximale aantal. De helft van de kandidatenlijst bestaat uit nieuwe mensen. Bij de eerste 13 staan maar liefst zeven nieuwe kandidaten. “Ons doel was om de kandidatenlijst ten opzichte van de vorige verkiezingen te vernieuwen en te verjongen. Daarin zij we geslaagd, niet alleen in een vernieuwing van 50%, maar ook omdat de gemiddelde leeftijd met drie jaar omlaag is gegaan”, aldus bestuursvoorzitter Wim van Tuijl.