De campagne is gestart!

CDA voert campagne onder het motto ‘Samen leven, is samen doen’

Over minder dan twee maanden zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook het CDA is al langere tijd bezig om zich daarop voor te bereiden. Vanavond werd het verkiezingsprogramma overhandigd aan lijsttrekker Jeroen van Gool. Het CDA gaat de verkiezingen tegemoet met het motto ‘Samen leven, samen doen’ en presenteert concrete  ideeën en plannen van het CDA zijn voor de komende vier jaar. De overhandiging markeerde de feestelijke start van de verkiezingscampagne van het CDA.

Presentatie
De voorzitter van de commissie die het program schreef, Rene Vrugt, schetst een positieve blik op de groene gemeente die Alphen aan den Rijn met haar mooie dorpen is. “Onze stad, dorpen en wijken zijn ideaal gelegen in het groene hart, kijk naar alle voorzieningen voor wonen, werken en recreatie. Dat willen we behouden en verbeteren. Die opdracht nemen we als CDA graag op ons.” In het program is er veel aandacht voor normen & waarden, wijken & dorpen, jongeren & ouderen, gezinnen & alleenstaanden, werken & wonen, recreëren & natuur. “Het is zaak een goede balans te vinden in wat écht telt in de samenleving telt: dat je er niet alleen voor staat, maar het samen doet.” Aldus Vrugt.

Positioneren
Het CDA Alphen aan den Rijn is de partij van Normen en Waarden en dat Samen Doen. Want ‘verbeter de wereld’, begint bij jezelf en bij je ontwikkeling, dus: fatsoen moet je doen. Ook in de politiek. Het CDA Alphen aan den Rijn is ook de partij van Wijken en Dorpen. Dichtbij de inwoners met vertegenwoordigers uit alle geledingen.


Het CDA Alphen maakt zich in de komende raadsperiode 2022-2026 sterk voor:

  • Betaalbare woningen voor primair de lokale (niet de Haagse of Amsterdamse) behoefte
  • Betere bereikbaarheid
  • Veiligheid op straat en in huis
  • Versterking van het wijk- en dorpsgericht werken
  • Waardering en ondersteuning van vrijwilligers
  • Goed en veilig onderwijs
  • Meer, gevarieerde ouderenwoningen
  • Een klimaat-neutrale gemeente
  • Zorgvuldig omgaan met belastinggeld
  • Een politiek die verbindt in plaats van polariseert

Lijsttrekker Jeroen van Gool is blij met het programma: “Het CDA staat pal voor de grote groep inwoners die meedoen en omzien naar elkaar. Zij zijn vaak onzichtbaar, staan niet schreeuwend langs de zijlijn, maar nemen (veelal zonder veel woorden) elke dag opnieuw de verantwoordelijkheid om iets moois te maken van hun leven en omgeving. Dat is de kracht van de samenleving: er voor elkaar zijn en het samen doen. Helaas is niet iedereen in staat om mee te doen. De overheid is er om hen te beschermen en te ondersteunen. Alphen aan den Rijn staat er goed voor. We hebben een gemeente die financieel gezond is en dat willen wij graag zo houden. Onze wethouders en raadsleden hebben zich hier keihard voor ingezet. Er staat een frisse, enthousiaste ploeg CDA-kandidaten klaar voor de komende 4 jaar. Het CDA blijft verantwoordelijkheid nemen om met optimisme samen te werken aan de groenste plattelandsgemeente van het Groene Hart met levendige dorpen en wijken, waar mensen fijn en veilig kunnen leven, wonen, werken en recreëren. Op naar een mooie uitslag op 16 maart aanstaande!”