Breeuwsma wethouder voor CDA Alphen aan den Rijn

Donderdag presenteerde de coalitie van NieuwElan, VVD, CDA en D66 het akkoord “Zichtbaar en dichtbij: Samen bouwen aan een duurzame en vitale gemeente”. Langs dit programma zal het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders uitvoering geven aan ambities op het terrein van onder meer woningbouw, duurzaamheid, financien en het beheer van de openbare ruimte.

De Alphense CDA-fractie heeft Relus Breeuwsma (39) uit Hazerswoude-Dorp naar voor geschoven als wethouder voor het gevormde college van burgemeester en wethouders in Alphen aan de Rijn. Hij was tot zijn benoeming als wethouder werkzaam als manager binnen Rijkswaterstaat. Eerder was hij politiek adviseur in Rotterdam en tot vorig jaar ook landelijk- en provinciaal partijbestuurder voor de Christendemocraten.

Fractievoorzitter Jeroen van Gool is blij met Breeuwsma als nieuwe wethouder namens het CDA: “Na het aangekondigde vertrek van Kees van Velzen en Han de Jager zijn we als CDA op zoek gegaan naar een opvolger. In de Alphense politiek is Relus weliswaar een nieuw gezicht maar wij kennen hem binnen het CDA al veel langer. Hij zal zich snel thuis zal voelen in en – vooral – buiten het stadhuis. Hij komt uit een ondernemend gezin en zal met de kansrijke sectoren in Alphen aan den Rijn zoals toerisme, logistiek en agro snel opzoeken en met hen in gesprek gaan.” 

Breeuwsma zal als 3e locoburgemeester verantwoordelijk worden voor onder meer toerisme, recreatie, mobiliteit, milieu, openbare ruimte en is coordinerend wethouder van het buitengebied. 

Ook afdelingsvoorzitter Marly de Blaeij is blij met de kandidatuur: “Relus is een echte CDA-er die zich de afgelopen jaren in verschillende functies heeft ingezet voor het CDA. Hij beschikt ook over een groot netwerk waarmee we als gemeente ons voordeel kunnen doen.”

Breeuwsma laat in een eerste reactie weten het eervol te vinden dat de fractie hem het vertrouwen heeft gegeven. “Ik heb er veel zin in om aan de slag te gaan voor de inwoners en ondernemers in onze gemeente. Het is een roerige tijd en er is behoefte aan een betrokken en bereikbare gemeente. Die verantwoordelijkheid neem ik graag op me samen met de collega’s in het toekomstige college.”