Han Zweers

h sweers webIk ben Han Zweers, 63 jaar en inmiddels zo’n 16 jaar lid van het CDA. Mijn vrouw Ria en ik wonen sinds 1981 in Alphen aan den Rijn, vanaf 1991 in de wijk Kerk en Zanen, vlak bij het station. Ook onze drie dochters met hun partners wonen in Alphen en we zijn de blije opa en oma van zeven kleinkinderen. We voelen ons dus hier geworteld als “echte Alphenaren”.

 

Beroep; gepensioneerd

Woonkern; Alphen aan den Rijn, wijk Kerk en Zanen

Geboortejaar: 1953

Werkgebied; B
innen het CDA Alphen aan den Rijn ben ik momenteel als secretaris van het bestuur verantwoordelijk voor het opstellen van de agenda’s van de bestuursvergaderingen, voortgangsbewaking van het bestuursbeleid, contactpersoon voor het bestuur, in voorkomende gevallen uitvoering van bestuursbesluiten en beantwoording van correspondentie namens het bestuur en verslaglegging van algemene ledenvergaderingen. Dit in nauw overleg met de bestuursvoorzitter.
Daarnaast ben ik sinds kort duo commissielid voor het CDA binnen het algemeen bestuur van het waterschap Rijnland.

Waarom het CDA
Ik heb gekozen voor het CDA, omdat binnen de beginselen van het CDA mij het uitgangspunt aanspreekt, dat leven in vrijheid niet betekent dat ieder voor zich zelf gaat. Hiervan uitgaande moeten we bouwen aan een samenleving, waarin niet alles draait om economie en geld, maar met name ook om cultuur, natuur, sociale structuur en samenhang. Het CDA wil bereiken dat mensen zelf hiervoor verantwoordelijkheid nemen, maar dat de overheid hierbij op een betrokken manier de samenleving faciliteert. Dat lijkt me de basis voor een goede balans tussen de verantwoordelijkheid van de overheid en de ruimte voor de burgers.  

Ik ben actief in het CDA
Ik maak mij binnen het CDA sterk voor het goed functioneren van het CDA afdelingsbestuur Alphen aan den Rijn en tevens probeer ik binnen het waterschap Rijnland bij te dragen aan droge voeten en schoon , voldoende en veilig water vanuit de beginselen van het CDA.

Mijn motto is ‘Samenleven doe je met elkaar. Sla acht op elkaar en toon je betrokkenheid met je naaste’.